E-sportbetting förklarat

E-sport är benämningen på sporten där videospel spelas av professionella spelare. Det finns mer än ett dussin spel som uppfyller kraven för denna status och hundratals turneringar som planeras under hela året. Precis som i traditionella sporter kan du satsa på laget som vinner turneringen, vinnare av enskilda matcher och placera en mängd live-spel. Om du vet hur man satsar på klassisk sport har du inga problem med att lära dig hur satsningar på esport fungerar.

Esport har vuxit från en liten nisch till en stor internationell industri under de senaste åren. Eftersom e-sport fortsätter att vara en het trend, kanske du funderat på hur man kan satsa pengar på esports-tävlingar. I denna artikel reder vi ut lite kring e-sport odds och betting.

Hur fungerar betting på E-sport?

E-sport omfattar i princip alla tävlingsturneringar i videospel. E-sport är en förkortning för ”elektronisk sport” och omfattar videospel i nästan alla genrer och andra onlinespel. Esports har blivit en internationell industri som omsätter stora belopp årligen. Normalt sett kan man betta på turneringar online, genom att använda spelsajter som helt eller delvis erbjuder spel på e-sport i sitt spelutbud. Spel om pengar på e sport är på många sätt mycket samma sak som spel på tradtionell sport. Du kan satsa på många liknande marknader. Du kan till exempel satsa på den slutgiltiga vinnaren av en turnering eller vilket lag som kommer att vinna en viss match. Du kan också satsa på händelser inom spel, till exempel vilken spelare som kommer att göra flest kills eller vilket lag som kommer att vinna en specifik karta eller sektion av ett spel.

Populära turneringar att spela på

Varje dag hålls regionala e-sport-turneringar runt om i världen och varje månad hålls minst ett par stora turneringar inom olika esport-titlar.

Internationella e-sportevenemang äger vanligtvis rum en gång om året och dessa är de ledande tävlingarna för varje spel:

LoL Worlds Championship
Dota 2 International
CSGO PGL Major
CSGO BLAST Premier
CSGO IEM Katowice
Call of Duty-ligan
Overwatch League
Valorant Champions Tour
FIFAe World Cup

Populära spel inom E-sport

Vilka typer av e-sport kan du satsa på? Det finns många pel som nu erbjuder spelare chansen att tävla mot varandra professionellt. Det betyder att det också finns gott om möjligheter för oss bettingsugna att få köra esportsbetting. Här är några av de mest populära spelen att satsa pegar på:

CSGO
FIFA
Dota2
Fortnite
League of Legends