Hur fungerar esportbetting?

Många människors nya favoritaktiviteter är e-sport och vadslagning, men vad händer när människor från dessa två intressegrupper möts?

Varje dag spelas tusentals matcher och spelbolag ger odds på alla aspekter av e-sportstävlingarna.

Vi finns här för att hjälpa dig att navigera i e-sportsvärlden och placera din första e-sportws bet. Vi förser dig med all nödvändig information för att erbjuda dig insiderinformation om esport betting. I denna omfattande introduktion till esportsbetting kommer vi att visa dig hur du kan satsa på e-sports.

Spel på e-sport kan fortfarande vara långt ifrån att bli lika populärt som onlinekasinon eller sportspel, men det går definitivt i den riktningen. Därför gör plattformar som melbet.eu.com sitt bästa för att ta sin del av denna trend så tidigt som möjligt. Just nu erbjuder dessa leverantörer alternativ för att satsa på e-sport.

Men bortsett från det, hur fungerar det att satsa på e-sport? Skiljer det sig från traditionella sportspel? Här är de saker du bör veta.

Är betting på E-sport annorlunda?

Man kan satsa på en mängd olika faktorer inom esport, inte bara på vem som kommer att vinna. Det kan till exempel handla om vem som vinner MVP (mest värdefulla spelare), vems karaktär de vinner med och till och med slutresultatet. En spelare kan spendera riktiga pengar för att placera ett spel, precis som vid traditionell vadslagning.

Även om vadslagning är en av de äldsta formerna av underhållning är det relativt nytt att satsa på e-sport. De första kända satsningarna på onlinespel dök upp i augusti 2013. Under denna månad började några personer satsa med skins som de samlat på sig i spelet Counter-Strike; Global Offensive. Dessa vapenskins kan erhållas genom att köpa dem för riktiga pengar eller genom spelande. Skinsen påverkar egentligen inte spelet men de ändrar utseendet på de vapen som folk bär när de spelar. Efter att ha skaffat ett skin kunde folk använda dem för att spela med dem på många webbplatser som gav spelarna chansen att vinna ännu mer värdefulla skin. Ju mer sällsynt ett skin var, desto bättre var de potentiella vinsterna. Denna typ av ”skin betting” eller ”skin gambling” förekom även för värdefulla föremål i spelet Dota 2. Denna nya typ av spel fick uppmärksamhet av flera spelbolag som såg möjligheter att tjäna pengar genom att låta folk satsa på e-sport som Counter Strike.

På grund av den enorma populariteten för videospel online har e-sportsindustrin haft en snabb tillväxt. I och med denna tillväxt har fler kommersiella aktörer och pengar kommit in i branschen. För närvarande anordnas allt fler professionella turneringar med fantastiska priser och därmed möjligheter att betta.