De största idrottsprofilerna inom e-sport

De största idrottsprofilerna inom e-sport

I takt med att e-sporten växer sig allt större har också fler och fler idrottsstjärnor gett sig in i branschen. Framfarten av e-sport har spridit sig till den stora massans blickfång och det finns inga tvivel om att många tror starkt på dess framtid – det syns inte minst på de stora summor som idrottsprofiler väljer att investera i olika grenar av e-sporten.

Låt oss ta en titt på några av de främsta stjärnorna som uppfattat vilken potential som finns inom e-sport.

Michael Jordan och andra basketstjärnor

Hur stort e-sport håller på att bli har nog inte undgått många under de senaste åren. Industrin fortsätter att växa så det knakar och det syns överallt: bettingbolag med e-sport som sitt huvudfokus blir vanligare, prispengarna i de stora tävlingarna blir större, antalet spelare blir fler och streamers samlar miljontals och åter miljontals tittare på nätet.

Och så har vi som sagt en stor skara idrottsstjärnor och andra kändisar som investerar i e-sport.

Från basketvärlden finns det flertalet stora profiler som har öppnat plånboken, och det mest anmärkningsvärda namnet bland dem är en av tidernas största – Michael Jordan. En tid tillbaka investerade Jordan i aXiomatic Gaming. Känner du inte igen det namnet så känner du sannolikt igen Team Liquid, som bolaget äger.

Ytterligare några ikoniska basketspelare som gett sig in i e-sport är Shaquille O’Neal, Kevin Durant och Steph Curry.

David Beckham – e-sport populärt bland fotbollsspelare

Finns det en grupp av idrottare som är mer intresserade av e-sport än basketspelare så är det garanterat fotbollsspelare. Det finns idag många aktiva spelare som både spelar och livestreamar själva, samt investerar i e-sport. Dessutom överlappar de två världarna tydligt på bettingmarknaden – många som spelar på odds på fotboll spelar också på e-sport och vice versa.

Ett av de största namnen inom fotboll som har skjutit in pengar i e-sport är David Beckham. Förra året gick den forne storspelaren in med pengar i Guild Esports, och är delägare i företaget.

Även Zlatan Ibrahimovic har gett sig in i leken

Vår största svenska fotbollsstjärna, Zlatan Ibrahimovic, brukar inte vara rädd för att utforska nya områden. Det är med andra ord inte speciellt förvånande att även han har investerat i e-sport. Ibrahimovic har investerat pengar i en plattform för e-sportstävlingar som går under namnet Challengermode.

Plattformen är till för att göra e-sporten mer tillgänglig och den erbjuder möjligheter för spelare, organisatörer, utvecklare m.m.

Kampsportare som Mike Tyson vill också med på tåget

Vi har sett honom dominera i ringen, vi har sett honom på vita duken och nu är Mike Tyson också en del av e-sportens värld. För några år sedan investerade legendaren pengar i Fade 2 Karma, och efter investeringen deltog han till och med i en Hearthstone-match tillsammans med dem.

Det spelar ingen roll vilken idrott man vänder blickarna mot – det går att hitta profiler som har gett sin in i e-sporten överallt. Idrottsstjärnornas intresse för e-sporten är en, av väldigt, väldigt många tecken som talar för en fortsatt ljust framtid för e-sport.