Var kan man streama e-sport online?

I takt med att e-sport har vuxit sig från stort till ännu större vill fler ta del av streams från deras evenemang. Det här är något som kan göras på olika sätt, både via TV och via onlinestreaming.

Streama e-sport via spelbolag

Ett sätt för att streama esport är via spelbolagens streamingtjänster. Precis som när det kommer till ”vanlig sport”, det vill säga fotboll, hockey, tennis med mera, kan spelbolagen erbjuda de här tjänsterna. Men även inom viss e-sport. All elektronisk sport erbjuds inte via spelbolagens streamingtjänster, vilket är bra att veta om.

Men en fördel med att streama via bettingtjänster är att man både kan kolla på evenemangen och köra livebetting samtidigt. Det här är något som ofta förhöjer känslan av att se på en sport, e-sport inkluderat, förstås.

Kolla på e-sport på TV:n

För den som inte är sugen på att streama via smartphone, surfplatta eller dator kan streaming via TV:n vara ett exempel. Här gäller det dock att hitta rätt kanaler. Sportkanalen kan erbjuda det ibland. Det kommer i så fall i synnerhet att handla om CS:GO, League of Legends samt Dota 2. Men även turneringar inom Fifa finns att se.

Det är dock inte vanligt att svenska kanaler sänder gaming på det sättet. Därför kan det vara mer aktuellt för den som har tillgång till utländska kanaler på sin TV.

Twitch är vanligt för e-sport

I slutändan finns det dock ett alternativ som med hästlängder kör över sina konkurrenter, i alla fall för ett ändamål. Om du är ute efter att streama esport gratis samt titta live på de bästa e-sportprofilerna kommer Twitch att vara ett utmärkt alternativ.

Framför allt är Twitch bra för den som vill komma nära inpå de miljontals streamers som finns där ute. Säg att du vill se på när Ninja spelar Fortnite. Då kan man direkt via hans egen kanal på den streamingtjänsten se när han spelar. Det här är oerhört smidigt. Fördelen, förutom att det är kostnadsfritt, är att det också blir en mer personlig upplevelse. Den kända streamern kommer med största sannolikhet att kommentera vad som händer, och inkludera sina tittare på alla sätt som är möjliga.

För den som inte bara vill titta på för underhållningen finns även andra fördelar. Via Twitch är det till exempel möjligt att titta på streamen för att kunna lära sig mer. Man ser vilket tänk den här spelaren har, och kan använda det när man själv spelar.

Förutom att stora influencers och streamers utnyttjar Twitch kan även vem som helst sända ut via den här streamingtjänsten. Känner man för det kan man titta på en helt okänd spelare som är i Verdansk och spelar Warzone.

Det bidrar förstås till en enorm bredd, som gör att Twitch blivit så populärt som det faktiskt är. Men det går också att se stora evenemang. Inte alla, men flera av de stora e-sportevenemangen i världen går att ta del av via den här tjänsten. Ibland gratis, men det finns alternativ där man behöver betala för att se en stream också.