Gamingutrustning för att komma igång med e-sport

Många drömmer idag om att börja med e-sport, men det är inte så enkelt som man först tror. Om du verkligen vill ha en chans så måste du till att börja med ha rätt utrustning. Allt från en speldator till en ordentlig gamingstol är nödvändiga om du ska klara dig i det långa loppet.

För att hjälpa dig att uppnå din dröm så har vi skapat den här enkla guiden åt dig. Vi går igenom vad du ska tänka på gällande dator, tillbehör och mycket annat inom gaming. När du har läst färdigt vet du exakt vad du kommer att behöva.

En gaming pc är ett måste

Vi börjar med det mest uppenbara, en gamingdator. Om du ska spela professionellt så måste din dator klara av alla de moderna e-sportspelen i högsta möjliga prestanda. Om din dator inte kör spelet felfritt så kan du lika gärna lägga ned, det kommer att ge dina motståndare ett enormt övertag.

Datorn är en av sakerna där det är bäst att investera i kvalitet, istället för att stirra blint på priset. Köp en dator som är speciellt ämnad för att spela. En gaming laptop kan också fungera, men bäst är en dator riktad till just e-sport.

Utrustningen som krävs för att spela

När du ska köpa din dator får du ofta chansen att köpa paket, där lite annan nödvändig utrustning följer med. En gaming mus är till exempel nödvändigt, likaså ett gaming headset så att du kan höra allting ordentligt. Ett bra headset har en bra mikrofon så att du kan snacka med dina lagkamrater.

När det kommer till musen är det bäst att den är ergonomisk och ämnad för just e-sport, vilket det finns gott om modeller för. Med en vanlig kontorsmus får du sämre prestanda och du kommer att få problem med värk i handen och handleden. Det här gäller också för tangentbordet som gärna ska vara ett ergonomiskt gaming tangentbord. Du kommer trots allt sitta länge med händerna placerade på det för att röra på dig i spelet eller för att aktivera funktioner, beroende på vad du ska spela.

Ergonomi är viktigt för esportare

När du väl har din dator med alla tillbehör, är det dags att fundera på din spelmiljö. En ordentlig gamingstol är nödvändig för att kunna sitta under längre perioder. En vanlig kontorsstol kommer att leda till enorma mängder med ryggvärk, utöver det enkla faktumet att det blir obekvämt att sitta och spela när man sitter på en hård stol med dåligt ryggstöd och inget nackstöd.

Något som också kan vara bra är ett gamingbord. Det är såklart viktigare att lägga ned pengarna på saker som en dator och tillbehör, men ett ordentligt gamingbord har definitivt sina fördelar. Du får en stor och ordentlig yta ämnad för just en gamer. Det är samtidigt antagligen det sista på listan du ska köpa. Om du har en riktigt tajt budget så fokusera istället på datorn och eventuellt stolen, har du sedan pengar över kan du fundera på att skaffa ett bra bord.