Bästa gamingstolen 2021

Om du spelar mycket vid datorn så är det absolut en bra idé att skaffa en ordentlig gamingstol. Det här är bättre för din rygg och ger dig en mer ergonomisk sittställning, vilket också kan gynna dig som gamer. En vanlig skrivbordsstol duger helt enkelt inte, eftersom dessa sällan har ett ordentligt ryggstöd och är sällan designade för den som spenderar timmar i sträck framför datorn.

Många gaming stolar är också lämpade för e-sport. Sysslar man med e-sport så sitter man otroligt mycket framför datorn för att förbättra sina färdigheter, gör du det i en vanlig kontorsstol så kommer du att få ont i ryggen väldigt snabbt.

Secretlab

Secretlab är en av världens främsta tillverkare av stolar ämnade för gaming. Det finns flera olika modeller beroende på vilken prisklass du är ute efter.

Deras Titan Series gaming chair är till exempel deras absolut bästa modell, med tusentals positiva betyg från kunder. Det här är samtidigt en otroligt dyr modell som ligger runt 4300 kr. Det är med andra ord ingen budgetstol.

Om du däremot vill ha en spelstol från Secretlab men vill försöka pressa priset en aning, kan du istället titta på deras Omega Series. Du får fortfarande en högkvalitativ gamingstol, men för ett något lägre pris.

Arozzi

Arozzi är lite av ett lyxmärke inom gamingstolar, men för pengarna får du också en otrolig kvalitet. Du får med andra ord väldigt mycket för pengarna. Samtidigt är den lite billigare än vissa av modellerna från Secretlab.

Deras Vernazza kommer till exempel med flera smidiga funktioner. Du kan luta den bakåt ända till marken, och du kan även låsa den i vilken ställning du vill. Du kan också justera höjden med en gasfjädermekanism, och stolen är anpassad för alla typer av gamers oavsett längd.

Arozzi fokuserar mycket på komfort, vilket du absolut kommer att märka med stolens mjuka men stabila sittdyna. Även rygg- och nackstöder är anpassat för

DXRacer

Om du någonsin har sett en gamingstol så är det inte omöjligt att det var just en stol från DXRacer. De har många olika modeller och i flera olika prisklasser. Deras Racing Series, som är inspirerad av just racingsäten, är deras vanligaste modell.

Det är en relativt bra stol med ett medelhögt pris. Det är däremot inte den bekvämaste stolen på listan, men duger gott och väl om du får den för ett bra pris.

Om du däremot vill ha något som är snäppet billigare så finns deras Formula Series. Den kostar runt 2500 kr och har en relativt jämförbar kvalitet med Racing Series. Det här har gjort den till en av marknadens mest populära modeller och du kan inte ens titta på ett e-sportsevent utan att se ett par stycken bland spelarna. Vill du ha en ordentlig gamingstol för ett bra pris så är det bara Formula Series som gäller. Du får den också i flera olika färgkombinationer.

Slutsats om gamingstolar

Det finns såklart många fler tillverkare och modeller att välja bland. En hyfsad spelstol kommer alltid att gå på minst 2500 och troligtvis upp till 3500 kr. Det finns däremot gott om premiummodeller på över det om du är en seriös gamer, exempelvis om du sysslar med e-sport.

Om du har budgeten för det så är Secretlab att rekommendera. Är du däremot ute efter en budgetstol så är inte en DXRacer Formula Series dålig för det relativt låga priset.