Betting på E-sport

E-sport har blivit enormt och intresset för att betta på turneringarna har vuxit under åren. Det finns idag gott om spelbolag som erbjuder dig chansen att satsa pengar på olika spelturneringar. Samtidigt är det lite annorlunda från när man ska betta på exempelvis fotboll eller hockey, så du bör läsa på en del om e-sport innan du ger dig in i det.

Det här är e-sport

E-sport är spelturneringar där man tävlar i olika datorspel. De största spelen just nu är bland annat Dota2 och CSGO, men även LoL och andra spel är aktuella. Om du ska börja betta på esport är det oftast bäst att välja ett spel som du själv har erfarenhet av. Annars är det bäst att välja antingen Dota2 eller CSOG, välj det som verkar spännande för just dig.

Det finns hela tiden olika turneringar inom dessa spel och du har allt från större till lite mindre event. De stora turneringarna är såklart de mest intressanta, men det finns inte jättemånga och du blir då begränsad till enskilda säsonger.

E-sport är ganska enkelt men det kräver ganska mycket efterforskningar. Innan du väljer att följa en turnering och börja satsa pengar är det viktigt att du tittar på sändningar och videor där spelarna i turneringen finns med. Först då kan du lära dig hur bra eller dåliga olika lag är. Det är också viktigt att du lär dig allt som går att veta om spelet, allt från regler till kartor och strategier.

Dessa spel är aktuella inom esport

Det finns väldigt många spel som är aktuella inom e-sport, men det är inte alla som är stora. CSGO och Dota2 är som sagt de allra största. CSGO är ett traditionellt skjutspel där två lag möter varandra på olika kartor. Lagen har olika uppgifter beroende på kartan.

Ena sidan är terrorister och ska antingen aktivera en bomb på angiven plats, eller skydda de gisslan som laget har. Motståndarlaget ska desarmera bomben och skydda bombplatsen, eller rädda gisslan om det är en sådan karta.

Dota 2 är mer av ett strategispel där varje spelare i laget kontrollerar en hjälte, en karaktär. Varje spelare har sitt eget mål, men slutmålet är att förgöra motståndarens högkvarter. Under ronderna finns det sidouppdrag och olika objekt som kan ge spelarna ett övertag. Det är däremot inte ett traditionellt strategispel utan istället är det ett så kallat moba-spel. Andra populära esportstitlar är ofta antingen skjutspel eller så kallade moba.

Vilka sidor kan man spela hos?

Det finns många olika sidor att betta hos och just e-sportsbetting har blivit allt vanligare här i Sverige. Exempel på sidor som kan vara bra att köra hos är:

  • Bet365
  • Pixel.bet
  • Unibet
  • Betsson
  • Betway

Men det finns som sagt många fler. Det viktiga du ska titta efter är vilka turneringar som finns i utbudet och hur kvalitén är. Det är också bra om sidan har livebetting och erbjuder högkvalitativa streams. Det här ger dig en bättre upplevelse samtidigt som du kan följa matcherna live, då slipper du göra det på en annan sida samtidigt som du ska hålla reda på dina insatser.