League of Legends

Allt fler har hört talas om League of Legends, eller LoL, om man hellre vill det. Spelet är nämligen ett av de allra största inom e-sportvärlden och är en anledning till att branschen ser ut som den faktiskt gör.

Hur spelar man LoL?

Är du helt ny och vill testa spelet, eller vill du bara förstå hur League of Legends faktiskt fungerar? Då kan en snabbguide i hur spelet fungerar vara bra. Det korta svaret är att det finns två lag på en spelplan, där målet är att förstöra det andra lagets bas.

Det här kan göras på flera sätt och via olika tekniker och taktiker. Alla spelare har dessutom olika roller. Bland annat finns det en djungel, där åtminstone en spelare i laget kommer att vara under delar av matchen. Då ska den här spelaren döda monster och samla på sig mynt och öka sin egen level för att hjälpa sina medspelare och överraska motståndaren.

Alla spelare har som sagt en egen roll, vilket både gör det roligt och svårt i början för nya spelare. Men genom att spela lär man sig hantera sin karaktär och del av banan, för att på så vis överlista sina motspelare.

Vilka kan spela League of Legends?

Finns det någon eller några som inte kan spela LoL? Faktum är att alla som vill spela det här spelet kan det. Spelet är nämligen gratis, vilket gör det till ett spel inom e-sport som vuxit sig enormt stort. Det gäller då inte bara hos glada amatörer, utan även inom proffsvärlden för gaming.

League of Legends är enormt stort och enligt tillverkaren av spelet, Riot Games, har det runt 100 miljoner aktiva användare per månad. Lägg då till att de beräknar att ungefär åtta miljoner användare spelar spelet hela tiden. Det finns alltså ingen risk för att man inte kommer hitta någon att spela med.

Förutom att det är ett underhållande spel för att fördriva sin tid med sina vänner har det också blivit ett spel inom gaming med enormt höga prispengar. För de som är duktiga på League of Legends kan man inte bara spela det professionellt, utan även vinna många miljoner.

Den största turneringen kallas för League of Legends Championship. Där gör de bästa lagen och spelarna i hela världen upp om att koras till mästaren. Det finns även andra turneringar, och dessutom många av den varan.

Så har LoL utvecklat e-sportvärlden

Med miljontals aktiva spelare varje dag är LoL esport en anledning till att hela esportvärlden vuxit sig så stor som den faktiskt blivit. Från att vara något folk såg ner på, och många bara trodde spelades av ”datanördar”, har det blivit en krävande sport med stora pengar.

Inom esport handlar det framför allt om Dota 2, CS:GO, Fortnite och just LoL. Det här gör att spelet i fråga haft en betydande roll. En av anledningarna till att det är så populärt är att det, som tidigare nämnts, inte kostar något. Även att det är enkelt att spela. Men att ungdomar och vuxna vill ha chans att bli rika på sitt spelande, och att LoL ger många miljoner dollar till vinnarna, har gjort spelet populärt.